Je bent hier: Home Kies je rijles

Kies je rijles

Bij verkeersschool de Molen wil ik niet alleen dat je zo goed mogelijk leert autorijden, maar vind ik het bijna net zo belangrijk dat je les krijgt op de voor jou meest prettige manier. Jij bepaalt het tempo waarin je je rijbewijs wilt halen, het aantal lessen en de lesduur. Op basis van je wensen vertel ik je welke ‘weg’ je in mijn ogen het beste kan volgen. Dit advies geef ik je nadat je een gratis proefles hebt gevolgd.

verkeersschool de Molen - kies je rijles

GRATIS PROEFLESMELD JE AAN!

Zo’n gratis proefles geeft me een goed beeld van wat je kan, hoe goed je verkeersinzicht is en of je aanleg hebt om snel auto te kunnen rijden. Op basis van mijn advies kan je een keuze maken uit de Rijles pakketten die verkeersschool de Molen je biedt.

close

Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen. Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen volgen. Vanaf je 17e mag je praktijkexamen doen. Slaag je voor 18 wordt, dan mag je autorijden. Tot je 18e verjaardag moet er wél een coach naast je zitten, bijvoorbeeld je vader of je moeder. Je hebt hiervoor een begeleiderspas nodig, die kan je aanvragen bij 2toDrive

Theorie rijexamen

Je rij-opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Aan je praktijk rijexamen mag je deelnemen wanneer je je theorieexamen hebt gehaald. Mijn advies is het theorieexamen voor je auto zo snel mogelijk te halen. Je kent zo niet al­leen de verkeersregels, maar je bent ook zekerder van jezelf tijdens het rijden.

Verkeersschool de Molen biedt je de mogelijkheid je theorie online te leren en / of via een leerboek. Het theorie examen vraag ik graag voor je aan, maar je kan er ook voor ­kiezen dit zelf doen via de website van het CBR.

close

Om een theorie-examen aan te kunnen vragen heb je een DigiD nodig. DigID is gratis. Het duurt ongeveer vijf dagen voordat je dit in huis hebt.

Praktijk rijexamen

Tijdens je rijopleiding wordt je lesstof en voortgang goed bijgehouden. Dit wordt onder andere gedaan met een persoonlijke instructiekaart. Hierop houden we samen je vorderingen bij, maar ook jouw ideeën en op- en aanmerkingen. Als je examen kunt gaan doen verzorgt verkeersschool de Molen de aanvraag van het praktijkexamen bij het CBR.

In overleg kunnen we het ideale tijdstip van afrijden bepalen. Het voordeel hiervan is dat het rijles programma en de examendatum goed op elkaar kunnen worden afgestemd. Bovendien weet je als leerling ruim van tevoren wanneer je praktijkexamen moet doen.

Meer weten? Stel je vraag:

Logo Verkeersschool de Molen